"In hoc interim saeculo..." (Szent Ágoston)

Középkor és Kora Újkor Klub

Középkor és Kora Újkor Klub

Befejezi működését a Középkor és Kora Újkor Klub

Besztercei Márk utolsó főszerkesztői levele

2024. február 05. - beszterceimark

Tisztelt olvasók!

Ha fél éve megkérdeznek, akkor azt mondtam volna, hogy sohasem jöhet el ez a nap. Most azonban más a helyzet. Szomorúan - és nagy sajnálattal - kell tudatnom minden kedves követőnkkel, olvasónkkal és hűséges támogatónkkal, hogy a Középkor és Kora Újkor Klub blog a mai naptól beszünteti működését. A döntés hirtelen, az ide vezető folyamat azonban már az utóbbi 1-2 hónapban elkezdődött és végbement. Ennek részleteibe nem mennék bele, akit érdekel személyesen keressen meg nyugodtan engem. A mai szerkesztőségi ülésen főszerkesztőként beterjesztettem a szerkesztőség feloszlatásának javaslatát, amelyet az egybegyűlt szerkesztők bár nehéz szívvel, de elfogadtak. A továbbiakban éppen ezért nem fog újabb cikk megjelenni a blogon. A felelősség személy szerint az enyém, ugyanis ez a több mint 3 éve futó projekt elsősorban az én személyes élethelyzetem és időhiányom miatt kénytelen most felfüggeszteni a működését, bár a szerkesztőség más tagjai is sok elfoglaltsággal rendelkeznek a blog mellett is. A csapat egy része egyetemista, másik része középiskolás, emellett van akinek saját kutatása is van - én magam is folytatok önálló kutatásokat, amelyek konferenciákkal és publikációkkal járnak. Most jutottam el olyan szintre, amikor kénytelen voltam eme blog működtetését letenni feladataim közül, hiszen nem akartam rendszertelenül, csupán néha-néha egy-egy cikket kirakni, lévén a blogot nem ilyen "élőhalott" állapotban álmodtam meg és igazából nem is volt erre sok példa a korábbiakban sem egy-egy hosszabb kihagyástól függetlenül.

A Facebook-oldalunk és az Instagram-profilunk, valamint a YouTube-csatornánk természetesen továbbra is működni fog és fogunk érkezni apró érdekességekkel, idézetekkel, valamint újabb Triumvirátus és Visszapillantó adásokkal. Hosszabb cikkeink viszont innentől kezdve elmaradnak. Az eddigi cikkeket továbbra is elérhetitek, ezeket nem szedjük le, hiszen véleményünk szerint értéket képvisel az a több mint 200 cikk, ami eleddig megjelent.

Bízunk abban, hogy az elmúlt 3 évben is képesek voltunk egy-egy apró érdekességgel, újdonsággal minden kedves olvasónknak adni valamit. Ezt a munkát igyekszünk továbbra is folytatni, még ha nem is blog formában. Videók, bejegyzések, érdekességek...., reméljük ezek is ki fogják elégíteni sokak kíváncsiságát az apró történelmi információk iránt, emellett pedig természetesen minden szerkesztő szépen építgeti a maga életének útját is, ami még nem kizárt, hogy egyszer újra összeér majd egy másik projektben. 

Sokat tanultunk és változtunk mindnyájan ezen 3 esztendő alatt, amiért hálásak vagyunk mind Nektek, mind egymásnak. Most egy korszaknak vége van, de hisszük, hogy a szerkesztőségből mindnyájunknak folytatódik az eddigi épülgető karrierje és élete. Mindazonáltal Nektek köszönjük az eddigi figyelmeteket és várunk Benneteket vissza a továbbra is működő felületeinken:

Tisztelettel,

Besztercei Márk (főszerkesztő) valamint a szerkesztőség tagjai: Galamb Ákos, Berta Eszter, Nagy-Bato Jonatán Imre, Vlasics Bálint, Meszes Dominik, Danka Balázs

funeral-procession-from-bl-royal-20-c-vii-f-200-ebaf8a-1024.jpg

 

"Quid ergo adversus has amissiones auxili invenimus? Hoc, ut memoria teneamus amissa nec cum ipsis fructum excidere patiamur, quem ex illis percepimus. Habere eripitur, habuisse numquam." (Seneca Ep. 98, 11.) - "Ezekkel a veszteségekkel szemben tehát miféle segítséget találunk? Azt, hogy megtartjuk az emlékezetben az elveszítetteket és nem engedjük, hogy a gyümölcs, amelyet azokból szereztünk, elvesszen azokkal együtt. Elvétetik a birtoklás, viszont az, hogy birtokoltuk, az soha." (saját fordítás)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepkoreskoraujkorklub.blog.hu/api/trackback/id/tr718318981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása